Foam rollers

Met een foam roller kun je gemakkelijk knopen en triggerpoints in de spieren verzachten. Foam rollers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Let bij de foam roller voornamelijk op de hardheid van de rol. Heb je nog nooit een foam roller gebruikt? Kies dan voor een zachte rol en bouw het langzaam op. ...lees meer

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De foam roller:

De foam roller is dé manier om je spieren zelf te masseren. Veel mensen hebben last van bepaalde ‘triggerpoints’, knopen in de spieren die de spieren verkorten en zorgen voor een slechtere doorbloeding. Door met de foam roller druk uit te oefenen, laat je deze spieren weer ontspannen. Je zult zien dat deze delen van het lichaam hierna een stuk vrijer aanvoelen. Koop daarom een foam roller voor thuis, bijvoorbeeld als opwarmer voor de krachttraining.

De voordelen van de foam roller

Een foam roller zorgt voor mobiliteit flexibiliteit en hierdoor ook voor een betere lichaamshouding. Omdat je met de foam roller diverse knopen of triggerpoints in het lichaam kunt oplossen, zullen ook je sportprestaties verbeteren. Deze knopen vormen, na een paar minuten met de roller, namelijk een veel kleinere belemmering in je workouts. Uit onderzoekt blijkt ook dat, wanneer je de foam roller voor het sporten gebruikt, je minder last hebt van spierpijn en je sportprestaties verbeteren.

Hoe werkt een foam roller?

Een foam roller is een zachte of hardere rol, waarover je met bepaalde spiergroepen heen kunt rollen. Door langzaamaan de druk op de spieren te vergroten en ondertussen de spieren te ontspannen, zullen de knopen beetje bij beetje minder worden. Belangrijk hierbij is om het rustig op te bouwen en niet meer druk te geven dan dat je kunt verdragen. Gebruik de roller ook niet te lang en te snel, anders zal het effect alleen maar averechts zijn.

Je kunt foam rollers bestellen en gebruiken voor diverse spiergroepen, zoals de rug of de beenspieren. Dit zijn veel voorkomende plekken waar triggerpoints te vinden zijn. Ga je een foam roller voor het eerst gebruiken? Koop dan wat zachtere foam roller. Met de oefeningen zoek je namelijk de pijn in de spieren op, waardoor een harde roller al snel teveel kan zijn. Ben je de foam rollers al gewend? Dan is een hardere roller prima, voor een intensievere oefening.

Foam roller kopen bij Fitnessgeeks

Wil je een foam roller kopen? Bekijk dan het uitgebreide assortiment foam rollers in onze webshop. Bij Fitnessgeeks zorgen we er graag voor dat jij je kunt richten op jouw fitnessdoelen. Met onze passie voor fitness en jarenlange ervaring zorgen we altijd voor de beste kwaliteit fitnessartikelen, net als de foam rollers. Een foam roller bestellen in de webshop is eenvoudig en zo gebeurt. Wij zorgen ervoor dat je deze zo snel mogelijk thuisbezorgd krijgt.