Bouwman tandartsen

Cosmetische behandelingen bij de tandarts

Geplaatst op

Er zijn verschillende behandelingen bij de tandarts die erop gericht zijn om je gebit mooier te maken. Je gebit kan helemaal prima in orde zijn, maar toch is het mogelijk dat er bepaalde punten zijn waar jij je aan stoort, bijvoorbeeld een tand die schuin staat of raar kleurt. In deze blog willen we je graag meer vertellen over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van cosmetische behandelingen bij de tandarts waar je van kan profiteren. Lees snel verder en kijk welke behandeling bij jou past. Bij tandarts Almere helpen ze je graag verder met de behandeling van jouw keuze. Kijk op praktijkdewaterval.nl en neem gerust contact op voor het nodige advies. 

Facings laten zetten 

Wanneer je hoort over facings, dan hebben heel veel mensen nog niet per se door wat dit inhoudt. Om even kort uit te leggen wat deze methode betekent: het gaat erover dat er schildjes gemaakt worden op je tanden en deze zijn natuurlijk op maat gemaakt. Ze hebben als doel om bijvoorbeeld een verkleurde tand te corrigeren op het punt waar het misgaat. Facings worden gemaakt van porselein of van composiet, dit laatste materiaal is ook het materiaal waar moderne vullingen van gemaakt worden. 

Je tanden laten bleken 

Wanneer je niet helemaal tevreden bent over de kleur van je tanden, dan is er sinds enkele jaren een manier om ze vele tinten lichter te maken. De tandarts doet dit met peroxide verwerkt in een speciale gel. Je kunt heel precies aangeven wat de tint van jouw tanden moet worden en dat gaat de tandarts dan voor je doen. Wanneer je het wilt combineren met een behandeling met facings, dan is het wel raadzaam om eerst je tanden te laten bleken en daarna facings te nemen, want facings kleuren niet mee met de peroxidebehandeling.

Wanneer we kijken naar de verschillende kosten voor de behandelingen, dan zijn facings de meest prijzige en is bleken de meest voordelige. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag de verschillende dentale behandelingen en ontwikkelingen op dit gebied met je door. Lees daarom de blogs en houd onze site in de gaten. We publiceren ze met grote regelmaat. Veel leesplezier.

Contactgegevens

Via info@bouwmantandartsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden