Bouwman tandartsen

CRM software voor tandartsen

Geplaatst op

Ontdek hoe CRM voor de gezondheidszorg tandartsen helpt bij het optimaliseren van klantrelatieprocessen. 

De digitale transformatie is een feit. Elke sector heeft ermee te maken, ook de zorgsector. Huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten of andere zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, kunnen profiteren van de voordelen van bedrijfssoftware die ontstaan door de digitale transformatie. Systemen voor de zorg hebben unieke functies die zorginstellingen helpen bij het optimaliseren van patiëntrelatieprocessen. Wij willen CRM-software specifiek voor tandartsen onder de loep nemen en laten zien hoe en op welke gebieden zij kunnen profiteren. Echter moet eerst duidelijk worden gemaakt wat de betekenis van CRM is.

Beheer van klantrelaties 

Klantrelatiebeheer wordt vaak met CRM bedoeld. Voluit in het Engels is het ‘Customer relationship management.’ CRM omvat de afstemming van een organisatie of bedrijf op zijn eigen klanten en het bijbehorende ontwerp van alle klantrelatieprocessen. In dit tijdperk, het tijdperk van digitale transformatie wordt voor dat laatste meestal een uniek systeem gebruikt. Een CRM-systeem stelt een bedrijf in staat om klantrelatieprocessen digitaal in kaart te brengen en weer te geven. Binnen deze software kan je deze processen beheren, optimaliseren en natuurlijk ook automatiseren. De zorgsector en tandartsen heeft echter zijn eigen specifieke eisen voor een adequaat systeem.

Crm voor de gezondheidszorg 

Er zijn CRM-softwaresystemen die speciaal zijn ontworpen voor zorginstellingen. De onderscheidende factoren tegenover andere CRM-systemen zijn dat ze de uitwisseling van gegevens met systemen van laboratoria ondersteunen. Daarnaast kunnen contacten in CRM-systemen meestal aan meerdere faciliteiten worden toegewezen. Artsen kunnen bijvoorbeeld aan verschillende klinieken worden toegewezen.

Een CRM-oplossing voor tandartsen 

Binnen deze groep branchespecifieke systemen zijn er ook specifieke softwareoplossingen voor tandartspraktijken. Deze ondersteunen tandartsen in hun drukke dagelijkse bedrijfsvoering. In het onderstaande wordt weergegeven welke functies ook een belangrijke rol spelen.

Afsprakenbeheer 

Het werk van tandartsen is voor het meest gebasseerd op afspraak. Een afsprakenbeheer dat centraal beheerd wordt, helpt tandartsen en tandartsassistenten om altijd alle aankomende en lopende afspraken bij te houden. Op deze manier kunnen ruimtes en apparatuur vooraf optimaal worden voorbereid op de afspraak. Daarnaast wordt er efficiënt gebruik gemaakt van personeel.

Digitale patiëntendossiers 

Daarnaast hebben organisaties in de zorgsector veel profijt bij het gebruik van een digitaal patiëntendossier. In het patiëntendossier wordt alle belangrijke informatie en data over een patiënt opgeslagen; van behandelingen en interventies tot voorgeschreven medicijnen of bekende intoleranties. Daarnaast kan informatie over het digitale patiëntendossier worden gedeeld met andere zorginstellingen, waardoor een makkelijke en foutloze uitwisseling van informatie wordt gewaarborgd en alle behandelende artsen altijd over alle informatie beschikken. Dit speelt een belangrijke rol als het gaat om verwijzingen, bijvoorbeeld wanneer een tandarts verwijst naar een een (kaak)chirurg.

CRM-software voor een tandartsenpraktijk

In de wereld van CRM-software zijn er veel leveranciers en soorten software. Elk stukje software is anders ingedeeld en heeft verschillende modules onder zich hangen. Dat maakt het niet makkelijk om de juiste software voor een tandartspraktijk te vinden, daarom hebben wij voor u er een gevonden, namelijk WebCRM. Het is een cloudoplossing en het ondersteunt u van het begin tot het eind. U kunt met deze software makkelijk informatie delen met collega’s en direct zien wanneer er voor het laatst contact met een klant is geweest.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag de verschillende dentale behandelingen en ontwikkelingen op dit gebied met je door. Lees daarom de blogs en houd onze site in de gaten. We publiceren ze met grote regelmaat. Veel leesplezier.

Contactgegevens

Via info@bouwmantandartsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden