Bouwman tandartsen

ERP software voor tandartsen

Geplaatst op

Ontdek hoe ERP voor de zorg tandartsen helpt bij het optimaliseren verbeteren van bedrijfsprocessen.

In de wereld is er een digitale transformatie aan de gang en de zorgsector is geen uitzondering. De transformatie heeft positive invloed op de zorg, dus ook op tandartsen. Tandartsen kunnen meeprofiteren van de voordelen van ERP-software. De bedrijfssystemen binnen de zorg zijn bijzonder. Zij hebben speciale functionaliteiten die tandartsen bijvoorbeeld helpen bij optimaliseren van klant- of patiëntrelatieprocessen. Dit is een stuk CRM, wat een belangrijk onderdeel is van ERP. Daarnaast is het bijvoorbeeld belangrijk wanneer er in het elektronisch patiëntendossier wordt aangegeven dat een patiënt een bepaald medicijn nodig heeft, dat het dan ook wordt aangekocht. Dat is een belangrijk onderdeel van inkoopmanagement. Zoals u kan zien is er mogelijkheid dat ERP-software modulair kan worden ingedeeld. Daarom willen wij ERP-software voor tandartsen en de zorgsector uitlichten om te laten zien hoe tandartsen de voordelen kunnen benutten. Eerst moet uitgelegt worden wat ERP-software is.

ERP voor de gezondheidszorg

ERP-systemen zijn voor de zorg speciaal gemaakt om kosten te besparen, efficientie te verbeteren en effectiviteit te vergroten. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat individuele aandacht voor patiënten verbeterd wordt, iets waar elke patiënt bij gebaad is.
Een voorbeeld is hier van het elektronische patiëntendossier (EPD). In het elektronische dossier wordt door een arts aangegeven dat de patiënt een bepaald soort medicijn nodig heeft. Dit voert hij in op een tablet. In het verleden moest de arts naar de apotheek in het ziekenhuis lopen om een aavraag te doen bij het personeel met een formulier. Met het dossier op de tablet is dat nier meer nodig, het gaat nu automatisch. Dat scheelt tijd, tijd wat besteedt kan worden aan een patiënt.

Functionaliteiten van ERP voor de zorg

Daarnaast komt er een stukje inkoop- en voorraadbeheer bij, dit wordt onder WMS gezien. Wanneer er medicijnen worden gevraagd, wordt er gekeken of het medicijn in voorraad is. Met ERP-software gebeurt dat automatisch. Het is mogelijk om een minimale drempel in te voeren hoeveel van een bepaald soort medicijn aanwezig moet zijn in de voorraad. Wanneer deze drempel wordt bereikt, wordt er automatisch een signaal gegeven dat er meer van het medicijn moet worden ingekocht. Dat is een stuk inkoop- en magazijnbeheer. Hier wordt ook wel de term Supply Chain Management voor gebruikt.

ERP voor tandartsen

Tandartsen kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software met een CRM-module waarin geïntegreerd afsprakenbeheer aanwezig is. De dagelijkse gang van zaken van een tandarts is meestal op schema gebaseerd. Vooral in grotere praktijken wordt afsprakenbeheer al snel verwarrend als het niet centraal georiënteerd is.

Vind de juiste software voor jouw tandartspraktijk

Veel bedrijven vinden het niet eenvoudig om een geschikte bedrijfssoftware te kiezen. De ERP-markt is verschilt in functionaliteiten. Het is belangrijk dat tandartspraktijken zich betrokken houden bij hun eigen individuele wensen en hun doelen definiëren die met de introductie van nieuwe software bereikt moeten worden.

De invloed van de digitale transformatie op ERP-software

Door de digitale transformatie gebeurt er veel op het gebied van software, ook ERP-software. Waar vroeger je eenmalig als klant betaalde voor software, is het nu gebruikelijk dat software als een service wordt gezien. Wat houdt dit precies in?
Software, ook ERP-software wordt vaker als een online dienst aangeboden. Het wordt vaak software as a service genoemd, Saas in het kort. Dit betekent als voorbeeld dat je contract per maand of jaar afneemt voor software.
Daarnaast kan veel software op een cloudserver worden geïnstalleerd, waardoor de software niet in-house is. Dit scheelt tijd en moeite in het onderhouden van de software en hardware van je eigen servers.

De juiste leverancier

Er zijn vele leveranciers van veel verschillende ERP-systemen. Een voorbeeld van een ERP-systeem is Sage. Sage is een sofwarepakket dat nauwkeurig aansluit bij de beheersbehoeftes van KMO’s, door een combinatie van ergonomie, performantie en business intelligence.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag de verschillende dentale behandelingen en ontwikkelingen op dit gebied met je door. Lees daarom de blogs en houd onze site in de gaten. We publiceren ze met grote regelmaat. Veel leesplezier.

Contactgegevens

Via info@bouwmantandartsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden