Bouwman tandartsen

Ga jij twee keer per jaar naar de tandarts?

Geplaatst op

In principe zou iedereen twee keer per jaar naar de tandarts moeten gaan. Er zijn echter nog veel Nederlanders die dit niet doen. Dit heeft meerdere oorzaken, maar een voornaamste reden is angst voor de tandarts. Om wat van deze angst weg te nemen kan het helpen om te kiezen voor een praktijk waarvan je zeker bent van hun kwalificaties en verzorging. Ben je nog op zoek naar een tandarts amsterdam en weet je niet goed waar je op moet letten? Hieronder helpen we je alvast op weg. 

Wat is de KRT-registratie? 

Als je graag controleert of een tandarts amsterdam gekwalificeerd is, dan kun je kijken of de praktijk is ingeschreven bij het KRT. Het Kwaliteitsregister Tandartsen houdt bij welke praktijken in Nederland voldoen aan de juiste kwalificaties. Een tandarts in Amsterdam komt niet zomaar in dit systeem terecht. Allereerst moet de tandarts een diploma hebben behaalt en over een geldige BIG-registratie beschikken. De BIG-registratie geeft aan of een medewerker bevoegd is om te werken in de gezondheidszorg. Ook is het belangrijk dat de tandarts bijscholing volgt om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen in de sector. Op de website van KRT kun je gemakkelijk controleren of de tandarts Amsterdam staat geregistreerd. Je vult de naam en de locatie van de praktijk in en vervolgens zal het systeem worden doorzocht. Makkelijk toch? 

Welke tandarts Amsterdam moet ik vermijden?

De KRT-registratie is een goede manier om gekwalificeerde tandartsen te ontdekken, maar hoe herken je ongure tandartspraktijken? Een tijd geleden was het nog mogelijk om de zwarte lijst van tandartsen te bekijken, maar deze is helaas offline gehaald. Deze lijst gaf aan welke tandarts onbekwaam zijn om in dit werkveld te kunnen werken. Een alternatief voor de zwarte lijst zijn vergelijkingswebsites waar tandartspraktijken tegen elkaar worden afgewogen. Zoek specifiek op tandarts Amsterdam en bekijk de praktijk die het beste uit de test komt. 

Verder kan het veel baat hebben om reviews te lezen van patiënten bij de tandarts Amsterdam. Persoonlijke ervaringen vertellen je vaak het meest, dus vraag ook mensen in je directe omgeving welke praktijk ze aanraden of misschien zelfs afraden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag de verschillende dentale behandelingen en ontwikkelingen op dit gebied met je door. Lees daarom de blogs en houd onze site in de gaten. We publiceren ze met grote regelmaat. Veel leesplezier.

Contactgegevens

Via info@bouwmantandartsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden