Bouwman tandartsen

Hoe werkt een tattoo verwijderen?

Geplaatst op

Je hebt ooit een tattoo gezet. Je bent met deze tattoo niet meer zo blij als toentertijd. Dit kan komen omdat hij niet mooi is gezet of omdat hij niet meer past bij de huidige fase van je leven. Een tattoo verwijderen is dan een goede optie. Hoe een tattoo verwijderen werkt, lees je hier. 

Hoe werkt een tattoo?

Om te weten hoe een tattoo verwijderen werkt, dien je eerst te begrijpen wat een tattoo in essentie is. Zoals je weet, krijg je bij het zetten van een tattoo een naald gevuld met inkt in je huid. Deze naald injecteert de inkt in je huid en zorgt ervoor dat er een afbeelding is ontstaan in het patroon wat de tatoeëerder heeft gevolgd. 

Tattoo verwijderen

Bij het verwijderen van een tattoo wordt er een laser op de plek van je tattoo gezet. De inkt in je huid, de tattoo, neemt het licht van deze laser op. Je tattoo, eigenlijk de inkt van je tattoo, zal door deze laser langzaamaan afbreken in je huid. Uiteindelijk zal deze inkt worden afgevoerd door je lichaam. Je kunt ook met een operatie een tattoo laten verwijderen. Dit duurt meestal wat korter, maar het is wel ingrijpender en ook duurder. De behandeling kan, afhankelijk van het type laser dat wordt gebruikt, een beetje pijn doen. Gelukkig doet het tattoo verwijderen vrijwel altijd minder pijn dat het laten zetten ervan deed. 

Na de behandeling

Als je een tattoo verwijderen operatief hebt gedaan, is de tattoo vrijwel altijd (bijna) helemaal verdwenen. Bij een behandeling met laser, is die kans vrij klein. Je dient een paar keer terug te komen. Na de behandeling van het tattoo verwijderen met een laser zul je wat gaasjes over de plek krijgen en het dienen te behandelen met een door de behandelaar voorgeschreven zalf. Het is goed om die instructies op te schrijven en strikt op te volgen. Praat ook met de behandelaar over het gewenste resultaat. Hij of zij zal je vaak goed kunnen vertellen of dit überhaupt realistisch is en welke behandeling het beste geschikt is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag de verschillende dentale behandelingen en ontwikkelingen op dit gebied met je door. Lees daarom de blogs en houd onze site in de gaten. We publiceren ze met grote regelmaat. Veel leesplezier.

Contactgegevens

Via info@bouwmantandartsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden