Bouwman tandartsen

Tips voor je tanden

Geplaatst op

Tanden zijn van groot belang voor zowel de gezondheid als voor de uiterlijke verzorging. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Om je hier een goed beeld van te geven zullen we op deze pagina kort stilstaan bij de belangrijkste punten op dit gebied. Hierdoor weet je zeker dat je tanden altijd goed onderhouden blijven zodat de kans op gaatjes beperkt wordt. Het is immers zonde als je gaatjes hebt en later je tanden moet laten maken omdat je ze niet voldoende aandacht hebt gegeven.

Goed je tanden poetsen

Als eerst is het goed om je tanden altijd goed te poetsen. Als je dit namelijk niet doet, bestaat er een kans dat je gaatjes krijgt. Het hebben van gaatjes kan uiteindelijk leiden tot een wortelkanaalbehandeling. Het is daarom goed om na elke keer eten je tanden goed te poetsen zodat je zeker weet dat je hier geen problemen mee krijgt. Benieuwd naar de mogelijkheden om goed te gaan poetsen? Raadpleeg jouw tandarts of mondhygiënist Zoetermeer voor meer informatie op het gebied van tanden poetsen.

Periodiek naar de mondhygiënist Zoetermeer

Naast het poetsen van je tanden is het ook van belang om periodiek de Mondhygiënist Zoetermeer te bezoeken voor een behandeling. Door een mondhygiënist Zoetermeer te bezoeken worden jouw tanden op periodieke basis onderhanden genomen. Zo doet de mondhygiënist Zoetermeer bijvoorbeeld tandsteen weghalen en je tanden polijsten zodat deze er altijd goed bijlopen. Dat is natuurlijk wel zo prettig als je een goed gebit wilt hebben.

Beugel nodig? Begin zo snel en vroeg mogelijk

Als je een beugel moet om je tanden rechten te krijgen, is het advies om zo vroeg mogelijk te beginnen. Des te langer je wacht des te langer je een beugel moet dragen. Daarnaast is het op jonge leeftijd wenselijker om een beugel te krijgen dan op latere leeftijd. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het hebben van een beugel op jonge leeftijd minder impact heeft op uiterlijke verzorging en op het gebied van pesten. Het is daarom zeker aan te raden om zo vroeg mogelijk te beginnen. Vragen over beugels? Raadpleeg direct een orthodontist bij jou in de buurt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag de verschillende dentale behandelingen en ontwikkelingen op dit gebied met je door. Lees daarom de blogs en houd onze site in de gaten. We publiceren ze met grote regelmaat. Veel leesplezier.

Contactgegevens

Via info@bouwmantandartsen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden